We schommelen momenteel tussen de halfkoude winter en een zonnig vleugje van de lente. Dat is kortweg de perfecte tijd om je tuin eens goed onder handen te nemen. Of je groene vingers eens letterlijk groen te maken! Welk labeur kan en mag je deze maand verrichten in je tuin, zonder hier enig kwaad mee te doen aan onze flora? Deze 4 handige tips vertellen het jou uitvoerig.

Grote werken in het vooruitzicht?

Plan deze nu, als in NU (in februari), in. Denk hierbij aan:

●      Paden

●      Vijvers

●      Terrassen

●      Tuinhuizen

●      Boomhutten

●      …

Snoei en plant!

Februari noemt niet voor niets de sprokkelmaand, het is letterlijk de maand waarin je tal van zaden en plantjes kan sprokkelen om je tuin rijkelijk te vullen. Planten die het deze periode goed doen?

●      Toverhazelaars

●      Winterheide

●      Sneeuwklokjes

●      Camelia’s

●      Kardinaalshoed

●      …

Ben je van plan om dit jaar een moestuin in te richten? Houd bij de invulling ervan zeker rekening met de teeltwisseling!

Herschilder én herstel afgeleefde hotspots in je tuin

Je tuin kan vast een opknapbeurt gebruiken door de winterse temperaturen die er doorheen geraasd zijn. Nu de vriestemperaturen wat meer gaan liggen en er een einde komt aan vorstige dagen, is het de perfecte timing om vogelkastjes in een nieuw jasje te steken, de schuur te voorzien van een likje verf of je oprit mosvrij te maken.

Wees zeker én verzeker… je tuin!

Denk je dat je tuin deel uitmaakt van je woning? Dan zit je vermoeden juist! Een tuin wordt beschouwd als onderdeel van je fysieke woning. Niet voor niets, kan je deze dus ook laten opnemen in je woonverzekering. In de meeste gevallen, gaat dit zonder aanvraag, niet verder dan de bescherming van enkele standaard tuinmeubelen. Bezit je dus een hippe tuin met veel toebehoren, breng ons dan zeker een (tuin)bezoekje voor meer info!

Dus… last van tuinschade door hevig onweer of een catastrofale natuurramp? Een tuinverzekering biedt je hiervoor bescherming!

Terug naar overzicht